S ponosom vam predstavljamo partnera ovogodišnjeg SIFI-a (smotre studentskih inovacija), kompaniju Info Studio d.o.o Sarajevo.

Osnovana 1996. godine u Sarajevu, gdje je i trenutno smještena, Info Studio je IT kompanija za razvoj softvera, koja nastoji pružiti pametna rješenja i prilagođeni softver koji će odgovarati potrebama njihovih klijenata.

Vođeni idejom razvoja IT-a i doprinošenja tržištu Bosne i Hercegovine, Info Studio je tokom godina izrastao i oblikovao se u jednog od domaćih lidera na našem tržištu i neprestano se nastavlja širiti.

U kompaniji Info Studio, smatraju da je ključ uspjeha raditi s ljudima koji su strastveni u onome što rade i zadovoljiti kupce proizvodima koje stvaraju.

Kao rezultat posvećenosti radu, kompanija je dobila mnoge nagrade i priznanja u posljednih nekoliko godina. Neke od njih su:

  • Cloud partner godine (Cloud Partner of the Year) – Oracle 2018
  • Inovativni partner godine  (Innovative partner of the year) – Oracle 2017
  • Partner godine Middleware&Business Analytics (Partner of the year Middleware & Business Analytics) – Oracle 2016
  • Najveći ‘Datawarehouse’ projekat u BiH (Biggest Datawarehouse project in BiH) – Oracle 2014
  • Lider u pružanju Oracle univerzitetskog obrazovanja (Leader in providing Oracle University education) – Oracle 2014

Zaista nam je čast i zadovoljstvo, jer je kompanija Info Studio prepoznala značaj našeg događaja. Ovime se zahvaljujemo kompaniji Info Studio i nadamo se i budućoj saradnji!

Više informacija o našem partneru projekta saznajte na www.infostudio.ba

S ponosom vam predstavljamo partnera ovogodišnjeg SIFI-a (smotre studentskih inovacija), Telemach.

Telemach, kompanija koja trenutno važi za vodećeg domaćeg provajdera digitalne i analogne kablovske televizije, te usluge širokopojasnog interneta u BiH podržala je ovogodišnji sajam inovacija – SIFI. Pomenuta kompanija, prepoznala je vrijednosti i kvalitetne projekte,  pozitivne trendove, te tako odlučila biti dio ove priče.

Načela rada kompanije Telemach uvijek su bazirana na najsavremenijim tehnologijama koje u kombinaciji s inovativnim ponudama, prilagođenim potrebama pretplatnika, čine veliku razliku i prednost u odnosu na ostale operatere u Bosni i Hercegovini.

Kompanija čini dio regionalne United Grupe koja posluje u šest zemalja bivše Jugoslavije, a u njenom sastavu nalaze se još i vodeći telekomunikacioni operateri: SBB u Srbiji, Telemach u Sloveniji i Crnoj Gori, operater satelitske televizije Total TV, NetTV Plus, vodeći provajder telekomunikacionih servisa putem javnog interneta. Dio United grupe je i United Media, koju čine najgledaniji sportski, filmski, dječiji i drugi Pay TV kanali u regionu – Sport klub, Cinemania, Ultra, MiniUltra, Lov i ribolov, N1 i Grand, kao i CAS Media, najveća agencija za prodaju oglasnog prostora na kablovskim i satelitskim kanalima u regionu.

Obzirom da su informatičke tehnologije ključ razvoja svake zemlje, a time i BiH, drago nam je da je upravo Telemach prepoznao mogućnost animiranja naših studenata za neograničene poslovne mogućnosti u oblastima koji su danas ključ razvoja bosanskohercegovačke privrede.

Zahvalni smo što je Telemach pokazao sluh, želju i volju da kao, društveno odgovorna kompanija, da vjetar u leđa projektu koji je od velikog značaja za student i njihovu buduću karijeru.

Više informacija o radu našegnovog sponzora, kao i o različitim ponudama, koju nudi Telemach svojim korisnicima možete pročitati na: www.telemach.ba

S ponosom vam predstavljamo partnera ovogodišnjeg SIFI-a (smotre studentskih inovacija), Atlantbh.

Atlantbh je bosanskohercegovačka kompanija sa više od 20 godina iskustva u oblasti razvoja softvera, analize podataka, razvoja web i mobilnih aplikacije, te mnogo više. Kompanija je članica Bit Alijansa, te sarađivala je sa najvećim svjetskim korporacijama kao što su Nokia, Allianz i mnogi drugi.

Moto kompanije “Because we make things look easy” i vedar duh uposlenika osigurava status jednog od najpoželjnijeg poslodavca u ICT sektoru. Također, svake godine Atlantbh raspisuje konkurs za stipendiranje redovnih studenata IT smjerova u visokoškolskim ustanovama u BiH.

Stoga, hvala Atlantbh na prilici za saradnju na projektu SIFI 2020 u cilju da skupa sa nama upale svjetlo inovacije!

Više informacija o kompaniji Atlantbh možete pronaći na: www.atlantbh.com

S ponosom vam predstavljamo partnera ovogodišnjeg SIFI-a (smotre studentskih inovacija), Bosna Bank International.

Partner projekta, BBI banka kao društveno odgovorna kompanija, prepoznala je rad SIFI sajma inovacija, a svojom podrškom pomogla je realizaciji ovog projekta koji je od velikog značaja za sve studente thničkih fakulteta u BiH.

BBI Banka je osnovana 2000. godine u Bosni i Hercegovini kao prva banka u Evropi koja posluje na principima islamskog bankarstva. Bosna Bank International d.d. Sarajevo danas je najbrže rastuća banka u Bosni i Hercegovini, koja u više od 30 poslovnica i filijala širom Bosne i Hercegovine nudi puni set bankarskih usluga i proizvoda namijenjenih fizičkim i pravnim licima.

Bosna Bank International d.d. Sarajevo članica je Vijeća stranih investitora (Foreign Investors Council – FIC) u Bosni i Hercegovini, a od 2010. godine BBI organizuje Sarajevo Business Forum (SBF), poslovno-investicijsku konferenciju koja je prepoznata kao najznačajniji događaj za spajanje investitora i poslovnih ideja i projekata u Jugoistočnoj Evropi.

Također, BBI je organizator i SBF Start-up Challenge-a, takmičenja (univerzitetskih) timova i biznis ideja koje ocjenjuje stručni žiri. To je takmičenje u znanju kroz koje se nastoji popularizirati poduzetništvo i promovisati pozitivne vrijednosti. Cilj projekta je podsticanje mladih ljudi da razmišljaju kako da postanu poslodavci, kako da unovče svoje znanje na tržištu kroz vlastite poduzetničke poduhvate, kako da pokrenu i vode vlastiti biznis.

Vjerujući da su mladi budućnost, koji će svojim idejama, preduzetničkim duhom, hrabrošću i odlučnošću izgraditi našu državu, BBI banka svakodnevno ulaže u iste, kroz navedene programe i učestalu saradnju na istim/sličnim projektima. 

Ponosni smo na činjenicu da je BBI kao dobitnik nagrade ”Best Investor Relations Bank Bosnia and Herzegovina 2020”, vodećeg finansijskog portala i magazina „Global Banking & Finance Review“ iz Velike Britanije, odlučio podržati ovogodišnji sajam inovacija SIFI što govori o tome da su prepoznali potencijal i naše težnje ka ostvarenju većih ciljeva u koje vjerujemo!

Zahvaljujemo se BBI banci i nadamo se i budućoj saradnji!

Više informacija o BBI Banci dostupno je na zvaničnoj web stranici www.bbi.ba, a detalje o ponudi saznajte i putem besplatnog info telefona 0800 200 20.