Sarajevo Innovations Festival 2022 (SIFI ‘22)
powerd by
Telemach Fondacija

Velika čast i zadovoljstvo nam je da vas kao STELEKS, matično udruženje studenata Elektrotehničkog fakulteta Sarajevo, pozovemo na šestu smotru studentskih radova Sarajevo Innovations Festival (SIFI) 2022.

Sarajevo Innovations Festival (SIFI) 2022 je šesta smotra studentskih radova namijenjena mladim inovatorima iz oblasti elektrotehnike, informacionih tehnologija, mašinstva i ostalih srodnih oblasti. Ponosni smo na činjenicu da su naši prethodni učesnici sa svojim projektima ostvarili i brojne uspjehe nakon SIFI-a. Jedni od učesnika SIFI 2017 su dobili priliku da svoj rad objave i u poznatom časopisu IEEE Access.

SIFI 2022 održat će se 12. novembra 2022. godine, uživo u Sarajevu, ukoliko nam to epidemiološka situacija dopusti. Predaja radova može se izvršiti do 5. novembra 2022. godine. Svi učesnici će na dan održavanja predstaviti svoje projekte te imati priliku da prisustvuju radionicama i predavanjima stručnjaka iz prakse. Radovi će biti ocijenjeni od strane eminentnih profesora sa tehničkih fakulteta, time prva tri mjesta očekuju vrijedne novčane nagrade:

  1. mjesto: 1000 KM
  2. mjesto: 700 KM
  3. mjesto: 500 KM

Ali, to nije sve! Posebna nagrada dr. Branislava Peruničić će biti dodijeljena najbolje ocijenjenom studentskom radu od strane svih učesnika u vrijednosti od 200 KM. Također, svi radovi će biti objavljeni u našem zborniku radova, koji će biti dostupan svim sudionicima smotre.

Kako se prijaviti pogledajte na ovim linkovima:

Učešće je u potpunosti besplatno!

Nadamo da će inovatori sa tehničkih fakulteta saznati za SIFI 2022 i postati sudionici smotre, naposljetku i dobitnici vrijednih nagrada. 

Zajedničkim snagama UPALIMO SVJETLO INOVACIJE