Sarajevo Innovations Festival 2023
powered by
Telemach Fondacija

Velika čast i zadovoljstvo nam je da vas kao STELEKS, matično udruženje studenata Elektrotehničkog fakulteta Sarajevo
pozovemo na sedmu smotru studentskih radova Sarajevo Innovations Festival (SIFI) 2023.

Sarajevo Innovations Festival (SIFI) 2023 je sedma smotra studentskih radova namijenjena mladim inovatorima iz oblasti elektrotehnike, informacionih tehnologija, mašinstva i ostalih srodnih oblasti. Ponosni smo na činjenicu da su naši prethodni učesnici sa svojim projektima ostvarili i brojne uspjehe nakon SIFI-a. Jedni od učesnika SIFI 2017 su dobili priliku da svoj rad objave i u poznatom časopisu IEEE Access.

SIFI 2022 održat će se u oktobru 2023. godine u Sarajevu. Predaja radova može se izvršiti do 01. oktobra 2023 u 23:59. Svi učesnici će na dan održavanja predstaviti svoje projekte te imati priliku da prisustvuju radionicama i predavanjima stručnjaka iz prakse. Radovi će biti ocijenjeni od strane eminentnih profesora sa tehničkih fakulteta, time prva tri mjesta očekuju vrijedne novčane nagrade:

  1. mjesto: 1000 KM
  2. mjesto: 700 KM
  3. mjesto: 500 KM

Posebna nagrada dr. Branislava Peruničić će biti dodijeljena najbolje ocijenjenom studentskom radu od strane svih učesnika u vrijednosti od 200 KM. Također, svi radovi će biti objavljeni u našem zborniku radova, koji će biti dostupan svim sudionicima smotre.

Kako se prijaviti pogledajte na ovim linkovima:

Link za pristup CMT serveru za prijavu

Učešće je u potpunosti besplatno.